Nepřilnavé pánve – jak na ně?

Když se řekne vaření, tak první věcí, která nám asi napadne, jsou pánve. A když se řekne pánve, tak první věcí, která nám asi napadne, jsou nepřilnavé pánve. Ty jsou totiž snadné na používání, snadné na čištění a navíc skvěle fungují. Pokud nevíte, jak na ně, tak se připojte a zjistěte, jak je používat a udržovat!

Jak používat nepřilnavé pánve?

Před použitím je třeba pánvičku důkladně očistit, aby se odstranila veškerá nečistota, která by mohla způsobit přilnavost jídla. Poté ji osušte a můžete začít vařit. Při používání nepřilnavé pánve je nutné používat nádobí, které nepoškrábe povrch pánve, jako jsou dřevěné nebo plastové náčiní. Pokud použijete kovové, můžete si pánvičku poškrábat a tím snížit účinnost proti přilnavosti.

Když vaříte, je nutné dávat pozor na teplotu. Pokud pánvičku přehřejete, může dojít k přilnutí jídla na povrch a tím znehodnotit povrch pánve. Proto je důležité udržet teplotu na střední úrovni a průběžně míchat, aby se jídlo nepřipálilo.

Jak udržovat nepřilnavé pánve?

Po použití pánvičku nechte vychladnout a poté ji opláchněte pod tekoucí vodou. Pokud se na povrchu pánve něco přilepilo, můžete použít měkkou houbu a jemné čistidlo. Není nutné používat abrazivní prostředky, které by mohly poškrábat povrch pánve.

Při skladování pánvičku uložte do suchého a čistého místa, aby se na povrchu neusadila vlhkost a tím znehodnotila povrch pánve.

Na našem e-shopu najdete širokou nabídku nepřilnavých pánví v různých velikostech a tvarech. Vyberte si tu pravou pro vaše vaření a užijte si snadnou a rychlou přípravu jídel bez zbytečného přilepení!